top of page

Annie Sloan Chalk Paint™

 

Chalk Paint™ on erinomainen ominaisuuksiltaan. Sillä voi maalata ja sisustaa kauniisti, helposti, nopeasti ja monipuolisesti. Useimmiten ei tarvita esitöitä, ei hiomista, eikä pohjamaaleja… Ja useimmiten kertasively riittää.​ Puhdista kuitenkin maalattava pinta ihan saippuavedellä mahdollisesta rasvasta, liasta ja pölystä. Maalattava pinta on oltava täysin kuiva! Chalk Paint™ on myös hyvin riittoisaa, litran purkilla maalaat keskimäärin 13 neliötä. 1,2 dl testipurkeilla voit testata täydellisen sävyn löytymistä tai maalata pienempiä kohteita. Pieni purkki riittää yleensä esimerkiksi noin neliömetriin. Huom. jotkut pinnat ja tekniikat vievät enemmän maalia kuin toiset.

Chalk Paint™  kuivaa nopeasti, pinta on kuiva alle tunnissa.

 

Värisävyt ovat pehmeät ja ne ovat omiaan luomaan harmonisia ja kauniita tiloja. Sävyjä voi myös vapaasti sekoittaa keskenään. Maalattu pinta on kuivuneena samettisen kalkkimainen, täysmatta ja täysin hengittävä, siitä nimi Chalk Paint. Pigmentti- ja kuiva-ainepitoisuus on suuri, joten useimmiten Chalk Paint™ peittää  kertasivelyllä.  Tarpeen mukaan sitä voi ohentaa tilkalla vettä tai paksuntaa jättämällä kannen yöksi auki – kuinka kätevää! Myös työvälineet puhdistuvat helposti vedellä.

 

Täysmatta pinta antaa ihastuttavan levollisen tunnelman, joka rauhoittaa tilan. Maali vanhenee kauniisti eikä se koskaan irtoa lastuina, se kuluu puuterimaisesti ohentuen, mutta kestää hyvin aikaa. Kuivuttuaan maalin pinnasta saattaa irrota hieman kuiva-ainetta, jolloin pinnan voi halutessaan harjata tai pyyhkäistä kevyesti puhtaalla, kuivalla rätillä. Maalista ei sen kuivuttua kuitenkaan tartu väriä esim. vaatteisiin.

 

Maalipinnan voi kulutuksille alttiissa kohteissa (pöytien pinnat, huonekalut jne.) käsitellä  värittömällä tai värillisellä vahalla, jos pintaan halutaan myös patinaefektiä. Vahan käyttö antaa maalipinnalle suojaa ja helpottaa käytettävyyttä. Vahalla voi myös säätää värisävyjä, vaalea vaha hieman tummentaa sävyjä ja värillisillä vahoilla saa aikaan ihan uudenlaisia värejä sekä patinaefektejä. Kun käytät värillistä vahaa, levitä sen alle ensin väritöntä vahaa.

 

Chalk Paint™ on liuotteeton, lyijytön, myrkytön, täysin hengittävä, hajuton ja se soveltuu kaikenlaiseen maalaamiseen, myös lasten huonekaluihin. Annie Sloan Soft Wax vaha on turvallinen vaha käyttää. Se on kuivana myrkytön, märkänä sisältää hieman liuotinta, mutta vain noin 1/3 sallituista määristä. Kohteissa, jotka lapsi saattaa laittaa suuhunsa, suosittelemme että Soft Wax vaha annetaan kuivua minimissään 5 päivää ennen käyttöönottoa, että se kuivaa täysin. Chalk Paint™, Wall Paint ja Soft Wax vaha on testattu ja niille on myönnetty Toy Safe sertifikaatti (BS EN 71-3:2013).

Koska maali on täysin hengittävä, se soveltuu erinomaisesti pinnoille ja kohteisiin, joissa on tärkeää säilyttää pintojen hengittäminen: esimerkiksi perinnekohteet, vanhat talot ja talvisin kylmillään olevat kesäasunnot. Hengittävä maalipinta soveltuu kuitenkin kaikkiin uusiinkin kohteisiin ja tekee hyvää materiaalille kuin materiaalille.

Maalilla voit sisustaa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Ulkokohteisiin suosittelemme uv-suojaa sisältävää Annie Sloanin mattaa tai kiiltävää vesiohenteista lakkaa tai voit myös jättää pinnan halutessasi käsittelemättä.

Chalk Paintilla saa myös luotua monenlaisia efektejä sisustukseen, esimerkiksi vanhaa ranskalaista 1700-luvun tunnelmaa, patinaa ja erilaisia kuviointeja mm. kuivamaalaamalla.

Chalk Paintilla voi värjätä myös kankaita ja lankoja. Kysy meiltä tarkempia ohjeita.

Kursseillamme opit lukuisia erilaisia tekniikoita, joita voit soveltaa moniin kohteisiin ja opit käyttämään maaleja monipuolisesti. Kursseistamme löydät lisätietoja täältä. Kurssit sopivat myös esimerkiksi työ- tai kaveriporukoille, illanvietteeksi ja lahjaksi, kun halutaan oppia ja kokea jotakin uutta.

 

Tulet huomaamaan, kuinka helppoa ja mukavaa niillä maalaaminen onkaan! Tervetuloa tutustumaan, voit tilata tuotteitamme verkkokaupastamme – tervetuloa ostoksille!

 

Kalkkimaalin kuningatar, tästä pääset suoraan Meillä Kotona tehtyyn artikkeliin

 

chalkpaintisanniesloan.gif
IMG_0086.jpg
svenskablue2.jpg

HUOMAATHAN sähköisessä värikartassa, että väreihin vaikuttaa aina näytön asetukset. Värikarttoja on myytävänä. Saatavana myös 1 dl testipurkkeja, joilla voit varmistaa sävyn oikeellisuuden.

TILAUKSET verkkokaupasta tai info@malaetmore.fi

Annie Sloan Wall Paint

 

LUE LISÄÄ

Annie Sloan Wall Paint on odotettu maaliuutuus! Mattamaali seinille ja katoille, joka kestää elämän jälkiä ja pesua. Erinomainen vaihtoehto kovaa kulutusta vaativiin paikkoihin.

 

Mattapintainen maali, joka ei vaadi pohjatöitä, peittää yleensä yhdellä kerroksella ja kuivuu 40 minuutissa! Kannattaa kokeilla!

bottom of page