top of page

Chalk Paint™

 

Chalk Paint ™ har fantastiska egenskaper. Med den kan man måla och dekorera vackert, enkelt, snabbt och mångsidigt. Det behövs inget förarbete, ingen slipning, ingen rengöring, ingen grundmålning... Och oftast räcker det med ett lager.  Chalk Paint ™ är mycket dryg, med  1 liters burk målar man i genomsnitt 13 kvadratmeter. Med en 120 ml testburk kan man testa den perfekta tonen eller måla mindre föremål. Den lilla burken är vanligen tillräcklig, exempelvis för att måla en stol, eller den kan lämpligen användas för dekorationsmålning. Nyanser kan också fritt blandas med varandra så att ma kan skapa sin egen perfekta färgton.

 

Chalk Paint ™ torkar snabbt, ytan är torr på en timme. Med allt annat är denna färg alltså också snabbtorkande.

 

Färgnyanserna är mjuka och de kommer att skapa harmoniska och vackra ytor. Den målade och torkade ytan är sammetsmatt, kalkaktig, helmatt och den andas. Pigment- och torrsubstanshalten är hög, så i de flesta fall täcker Paint Chalk ™ med ett lager. Vid behov kan den förtunnas med lite vatten eller förtjockas genom att lämna locket öppet för natten – bekvämt eller hur! Dessutom kan verktygen lätt rengöras med vatten.

 

Den helmatta  ytan ger ett härligt rofyllt intryckr som lugnar utrymmet. Färgen åldras vackert och flagnar aldrig, den bara slits tunt som puder, men den håller länge. Den torkade ytan kan ge lite pudrig torrsubstans som kan borstas eller torkas försiktigt med en ren, torr trasa. Den torkade färgen ger sig inte t. ex. på kläderna.

 

Färgytor på utsatta föremål (bordsskivor, möbler, etc.) kan behandlas med antingen transparent eller mörkt vax, om ytan önskas få en patinaeffekt. Vaxet används för att ge skydd för målade ytor och underlätta användbarheten. Vaxet justerar även färgnyanser, ljust vax ger lite mörkare toner och mörkt vax skapar ett helt nytt urval av färger samt patinaeffekter.

 

Chalk Paint ™ är lösningsmedelsfri, blyfri, luktfri och lämpar sig för alla typer av målning, bl. a. barnleksaker, eftersom den inte innehåller några skadliga ämnen. Annie Sloan Soft  Wax innehåller lite lösningsmedel, men endast cirka en tredjedel av de belopp som tillåts. Det rekommenderas att ni låter Soft Wax torka för 5–21 dagar så att vaxet är helt tort då det gäller barnleksaker eller barnmöbler, i synnerhet då get gäller saker som möjligen kan sättas i munnen. Chalk Paint, Wall Paint och Soft Wax har Toy Safe sertifikaten (BS EN 71-3:2013).

 

Eftersom färgen andas helt, är den ideal för ytor och applikationer, där det är viktigt att bibehålla ytornas andning: till exempel för traditionella föremål, gamla hus och på vintern ouppvärmda sommarstugor. Andande färger lämpar sig dock för alla nya ytor och passar bra för samtliga material.

 

Färgen är lämplig för både inom- och utomhusbruk.  Det är viktigt att lämna föremål som står ute utan vaxning för fri ventilering.

 

Med Chalk Paint målarfärg kan man även skapa olika inredningseffekter inomhus, till exempel en gammal fransk 1700-talets atmosfär, patina och en mängd olika texturer mm. genom att torrpensla.

 

På våra kurser får du lära dig ett antal olika tekniker som du kan använda på många objekt och olika material. Du kommer också att lära dig att använda färger på många sätt. Om våra kurser hittar du mer information här. Kurserna är också lämpliga för arbetskamrater eller vänner, för en kvällsträff eller som en present, när gåvomottagaren vill lära sig och uppleva något nytt.

 

Du kommer att upptäcka hur enkelt och bekvämt det är att måla! Kan du handla produkter i  vår nätbutik – välkommen på uppköp!

Annie Sloan återförsäljare i Finland hittar du här:

www.anniesloan.fi

Se också:

www.anniesloan.com   / European Stockists

 

FÄRGERNAS BETYDELSE
chalkpaintisanniesloan.gif
IMG_0086.jpg
svenskablue2.jpg

Måla & More

kurser

 

LÄS MER &

TITTA PÅ KURSTIDER

Vi ordnar  olika kurser där du lär dig att använda Chalk Paint™ på många olika sätt,  med hjäp av olika tekniker. Kurserna lämpar sig  bra för arbetskamrater eller en grupp av vänner. En kurs kan också vara en trevlig present. På kursen lär du dig något nytt, du får uppleva och skapa något annorlunda  samtidigt som du kan koppla av från vardagens stress.

 

Mera information angående kurserna hittar du på våra kurs sidor. Du kan också ringa 040 507 4404 eller meila info@malaetmore.fi 

 

Our workshops are also in English.

For more information call 040 507 4404 or mail info@malaetmore.fi

bottom of page