top of page

Värien merkitys

​Hyvinvointi ja terveys ovat aina kiinnostaneet ja myös työllistäneet minua. Näen ihmisen kokonaisuutena, jossa fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen tasapaino ovat hyvinvoinnin tukipilarit. Olemme  terveitä, kun olemme psyykkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti tasapainossa. Tämä on kuitenkin monelle suuri haaste tämän päivän vaativassa arjessa.

Minulle tärkeä paikka on saaristo. Saan voimaa ja luovuutta sen karun herkästä luonnosta. Inspiroidun aina uudelleen siitä, kuinka kauniisti Annie Sloanin maalit nivoutuvat luonnon omiin väreihin – väriharmonia on saumaton ja maalien samettinen mattapinta on upea rouheiden luonnonmateriaalien rinnalla.

Esteettinen hyvinvointi on mielestäni myös hyvin tärkeä osa terveyden ylläpitoa. Kaunis, harmoninen, kodikas, valoisa ja hyvälle tuoksuva ympäristö vaikuttaa myös terveyteemme. Toiset meistä tiedostavat tämän puolen itsessään, moni meistä ei ole tietoinen eikä tämä heitä juurikaan kiinnosta. Meillä kaikilla on luonnollisesti henkilökohtainen makumme ja päätämme itse mistä pidämme – jos pidämme.

Kuten terveellinen ruoka, myös valo ja väri, puhtaus, harmonia ja hyvä tuoksu vaikuttavat kehoomme positiivisesti. On virkistävää muuttaa ja uusia sisustusta, mikä ei suinkaan tarkoita vanhan hylkäämistä ja uuden ostamista. Vanhat esineet kertovat omaa tarinaansa ja ne kantavat arvokkaita muistoja. Kolhu voi tuoda mieleen hauskan kertomuksen tai tassunjälki maalatussa lattiassa muiston rakkaasta lemmikistä. Uusi maalipinta voi kuitenkin korostaa esineen luonnetta, raikastaa ilmettä, luoda harmoniaa ja piristää mieltä. Maalaminen on edullista ja sillä saa haluamansa muutoksen aikaiseksi nopeasti.

Kun valitset oikean värin, se korostaa esineen muotoa ja jo kiertoon tai kaatopaikalle menossa ollut tylsän näköinen esine saa näin uuden elämän. Tunnelma muuttuu hetkessä, kun esimerkiksi vanha tumma kaappi maalataan kauniin väriseksi. Myös väriä vaihtamalla tuolit kaunistuvat ja raikastuvat kädenkäänteessä. Toista tekniikkaa käyttäen saat halutessasi myös uuden huonekalun tai esineen näyttämään vanhalta.

Kuten kaikessa sisustuksessa, asiakkaan omat mieltymykset ja toiveet ovat avainasemassa. Minulle on siksi tärkeää, että valinnat tuntuvat asiakkaasta oikeilta ja tarkoitus on, että oma persoonallinen tunnelma säilyy ja näkyy lopputuloksessa.

Kurssinvetäjänä ja konsulttina iloitsen suuresti kun huomaan, miten kurssilaiset nauttivat maalaamisesta. Itsetunnon kohoamisen myötä syntyy varmuutta ja osaamista ja luovuus puhkeaa kukkaan. Ammattilaisten parissa on mukavaa tehdä työtä ja erityisesti vaihtaa mielipiteitä sisustuksesta ja keskustella maalien ja värien maailmasta. Vuorovaikutus on tärkeää ihmisten kanssa työskennellessä. Ideoidaan yhdessä, annetaan ja otetaan vastaan, opitaan ja opetetaan... Giving is receiving.

Tervetuloa Annie Sloanin ihanien maalien  ja värien maailmaan!

Christel Holmlund

 

 

LUE LISÄÄ omasta taustastani

svenskablue2.jpg
Graphite Style Shot 896.jpg
bottom of page