top of page

Min bakgrund och historia samt

grundandet av Måla & More

De främsta byggstenarna i mitt arbete och privatliv är färger, former, material, dofter, harmoni och att BRY SIG om mina medmänniskor. Att värna om det gamla är också viktigt, men på samma gång är det viktigt att acceptera och ta till sig – detta gäller  livets alla aspekter. "Less is more", (mindre ger mer). Det är också förnuftigt att komma ihåg att allt är inte guld som glimmar.

 

Färger och vackra möbler har alltid intresserat mig. Redan som barn byggde jag ett hem av stenar i skärgårdens alla möjliga bergshålor. Till inredningen använde jag vad jag råkade hitta: blommor, kottar och kvistar. Senare riktade jag  min inredningsvurm till mitt eget rum, där möbler och tavlornas positioner byttes en gång i veckan, på städdagen.

 

Jag har bott i fem olika länder, och under dessa år har jag inrett och designat dussintals hem runt om i världen – först för mig själv och sedan för mina vänner. När jag återvände till Finland tog jag med mig i flyttlasten en hel massa idéer och nya intryck. Min smak hade utvecklats, hittat sin egen väg, och mitt intresse för inredning hade vuxit ännu mer. När det nya hemmet i Helsingfors blev färdigt och omflyttning inte längre var i sikte, föddes en affärsidé, där jag ville kombinera min kompetens, erfarenheter och kunskaper. Samtidigt sökte jag dock "den saknade pusselbiten" för att kunna komplettera det redan klara konseptet.

 

Som av en slump fick jag en ANNIE SLOAN –möbelmålningskurs i födelsedagspresent av min dotter Malin. Det var härligt avkopplande att tillbringa tid tillsammans med min älskade dotter och dessutom mycket roligt att skapa och lära sig nytt i en grupp och i en angenäm miljö. Redan från början har min mor varit en inspiratör i min värld fylld av interiörer och färger.

 

Till min glädje hade jag senare möjlighet  att  få gå på kurser hos Annie Slaon i Oxford Målarfärgernas mångsidighet och lätthanterlighet tog mig med storm. Möjligheterna att använda färgen var ändlösa.

 

Kurserna hade en omvälvande inverkan på mig: den saknade pusselbiten hittades! Jag förstod med en gång vad flera års studier, årena utomlands, de otaliga kurserna l det ständiga behovet av att lära sig nytt och att få dela  det innebar. Måla & More hade fötts!

 

I min affärsverksamhet sprider jag kunskap och konsulterar mina kunder. Genom att lyssna på kundens egna önskemål, samtidigt som jag ger dem förslag och råd till val av nya färger  gällande möbler och inredning. Ibland jobbar vi med hela interiörer, ibland en möbel eller en enstaka väggfärg.

Att få arbeta med och för människor och dessutom i synergi med unika och giftfria färger är en källa av glädje och inspiration som  förgyller min vardag.

 

Välkommen till Annie Sloans Chalk Paint™ värld, en värld av  underbara FÄRGER och möjligheter!

 

 

Christel Holmlund

25.JPG
christelinkoti.JPG
bottom of page